Våra gårdar 

Malma Gård, Götene och Badene Egendom, Kvänum

Eva Maria och Claes Friberg driver Malma Gård vid foten av Kinnekulle och Badene Egendom utanför Kvänum på Varaslätten. Vi bor på Malma med våra 3 pojkar. Vi har en halv integrerad grisproduktion och på båda gårdarna odlar vi spannmål som dels används för djurfoder men också säljs vidare för utsäde och spannmål. Totalt brukas 1040 hektar varav 430 ha vid Kinnekulle och 610 i ett växtodlingsbolag i Kvänum med våra grannar Patrik och Lars. 150 hektar är ekologisk odling. På Badene står 4 vindkraftverk. Vi har också ca 180 hektar skog vid Kinnekulle och Kvänum och ca 220 hektar i Värmland.

Våra grisar

Huvudverksamheten är halvintegrerad grisproduktion. Smågrisstallet på Badene byggdes 2003. Där arbetar idag 4 personer heltid. De dräktiga suggorna kommer från Moholmspoolen

Vår spannmålsodling

Vi odlar de vanliga spannmålssorterna vete, havre, korn och rågvete samt oljeväxter. På granngården Värmagården odlar vi ekologiskt. All spannmål tas om hand i våra spannmålstorkar, de värms upp av vår värmepanna som vi eldar med halmen från tröskningen eller med stockar och annat överblivet skogs- och trämaterial.

Badene är med i Odling i Balans – ett forskningsprojekt för att med traditionell odling som påverka marken och miljön så lite som möjligt. Läs mer om Odling i Balans här!